Preparat per al torneig Commander 1 VS 1 d’aquest divendres 21 a les 19:00? Si tens cap dubte sobre el format o les cartes prohibides o limitades continua llegint!

Què és un Commander?
Commander és com es coneix avui en dia a l’antic EDH, un format que es preocupa molt en la interacció entre els jugadors, la creativitat i originalitat a l’hora de construir malls. Aquest format es va crear originalment per ser multijugador, però està guanyant molts adeptes en el format 1 contra 1.

Quines ampliacions es poden jugar?
En Commander es poden jugar totes les ampliacions de Magic, amb l’excepció de Unglued i Unhinged. Tampoc podràs jugar cartes que tinguin la vora d’un color diferent al negre o al blanc.

Com es construeixen els malls?
1. El jugador ha de triar una criatura llegendària com el seu «Comandant».

Cada jugador pot triar qualsevol criatura com el seu Comandant (excepte aquelles que estan prohibides). Dos jugadors en la mateixa partida poden tenir el mateix Comandant, encara que s’ha de tenir en compte que quan estiguin en joc, estaran subjectes a la regla de criatura llegendàries de Magic.

El Comandant és la base sobre la qual es crearà el mall. Serà més accessible que la resta de les cartes del nostre mall, i per norma general és una carta que tindrem en compte en els nostres plans de joc

2. Les cartes tenen una «identitat de colors», aquest terme es refereix a tots els símbols de mannà que apareixen a la carta, tant en el seu cost com en el seu texte. Els colors en les cartes del nostre mall de Commander estaran restringits pels colors del nostre Comandant.

Les cartes de la baralla no poden tenir cap identitat de color que no tingui el Comandant.

Les terres que incloguin tipus de carta com pantà, bosc, plana, illa o muntanya han de correspondre’s amb la identitat dels colors del seu Comandant.

Les cartes que són hibrides, o les terres que tenen diversos símbols de mannà, han de coincidir en la seva totalitat amb els colors del teu Comandant.

Les mencions a terres bàsiques en el text de la carta NO representen un símbol de mannà, pel que podran ser jugades indiferentment dels colors del Comandant.

Els textos de reforç (els que estan entre parèntesi), no es consideren per a la identitat de colors d’una carta.

3. Un mall no pot generar mannà fora dels seus colors. Si algun efecte fos a generar mannà fora dels colors de la baralla, el mannà generat seria mannà incolor.
4. El mall de Commander ha de contenir exactament 100 cartes. 99 Cartes a la baralla més 1 del Comandant que començarà «exiliada» a la zona de Comandant.
5. A excepció de les terres bàsiques, els malls no poden contenir més d’una única còpia.
6. La llista de Comandant serà jugada amb les mateixes cartes legals per Vintage, amb les excepcions incloses en les llistes específiques de commander.

La llista de cartes proïbides a Commander, en totes les seves versions, són:

I com a Comandants:

Les cartes pohibides, a més, en format 1 contra 1 són:

Recordeu que el en format 1 contra 1 el nombre de vides amb que comences són 30 vides en vers de 40, com en el multijugador.

Comments

comments