Com alguns ja sabreu hi ha dues normes principals de Magic: The Gathering que han canviat recentment. Els farem un cop d’ull a totes dues per evitar dubtes i malentesos.

Regla dels llegendaris

Com recordareu, fins ara només hi podia haver una carta Legendaria en joc (de qualsevol mena i de qualsevol jugador), de manera que si un segon jugador baixava la mateixa carta ambdúes eren destruides al moment. Això ara ha canviat de manera que dos jugadors poden controlar la mateixa carta Legendaria sense problemes. A més, si un jugador baixa una segona copia, ell decideix quina de les dues es destrueix i quina queda en joc.

Regla dels Planeswalkers

La regla dels Planeswalkers passa a funcionar de la mateixa manera. Dos jugadors podran controlar a partir d’ara al mateix Planeswalker, i de la mateixa manera que amb els Llegendaris un jugador podrà baixar una segona còpia i triar quina d’elles queda en joc.

Regla de la banqueta

La banqueta (o sideboard) també ha canviat un poc. Fins ara només podies dur 0 ó 15 cartes, i havies de canviar-les a raó de 1 a 1 (una carta del mall per una de la banqueta, així fins a un total de 15).

A partir d’ara pots dur entre 0 i 15 cartes (el que vol dir que una banqueta de 3, 8, 10 ó fins a 15 cartes és vàlida) i pots afegir i llevar cartes del mall fins fer un mínim de 60 cartes. És a dir, les següents variants són vàlides:

  • Començar amb 75 cartes i a la segona partida llevar-ne 15, deixar-les a la banqueta i seguir amb 60
  • Començar amb 60 i una banqueta de 15 i a la segona partida passar les 15 al mall i seguir amb 75
  • Començar amb 60 i una banqueta de 10 i a la segona partida posar-ne 5 i seguir amb 65 cartes
  • Començar amb 75 i una banqueta de 15 i a la segona partida intercanviar 15 del mall per 15 de la banqueta

I així, combinacions infinites. Com veieu, és més flexible que l’anterior norma i permet més variacions, cosa fantàstica per canviar d’estratègia en mig d’una ronda o facilitar els canvis a la banqueta als jugadors principiants.

Això és tot. Si teniu qualsevol dubte sempre podeu consultar la web oficial de Magic o demanar a la tenda, el facebook o el nostre correu electrònic.

Comments

comments